סיורים מודרכים בשרון ולב השרון, בעמק חפר נתניה ודרום השרון.
מדריך טיולים וסיורים בשרון הדרומי והצפוני ובלב השרון וגוש תל מונד.
"סיורים וטיולים מודרכים בשרון".

סיור מודרך בתל מונד לעומק-"בתים מספרים" במושבה המקסימה והפחות נודעת..בעקבות "בית הלורד" מונד,וסיפורו המרתק(ועזרתו לישוב היהודי), פיקנטריות רבות, בית זיו-הלורד זיו ורבקה זיו מייסדת ויצו והנשיאה הראשונה,פסל הלורד מונד של בתיה לישנסקי ,כיכר הבנות , בית החרושת לספירט על גבעה נישאה, "מכון סלע" ועוד
מחנה הפועלים בתל מונד – חברת "נטיעות ארץ ישראל" הקימה את המחנה לעבודות בפרדסים,ובשדות.
סיפורה של קבוצה שהחלה דרכה בכפר יחזקאל עם מורה הדרך בכל ענין, אברהם הרצפלד במגמה לקנות את אדמת זרעין הקרובה וללא הצלחה ובשל לבו הרך של הרצפלד הציע למתיישבים בעמק להקים את ביתם פה בשרון.
אברהם הרצפלד היה מגיע לישובים החדשים והיה שר את "שורו הביטו וראו מה יפה היום הזה" ומעודדם במעשה הציוני.
אברהם הרצפלד מציג להם להצטרף לפרוייקט "התיישבות האלף" ובו הם יושבים במחנה הפועלים של תל מונד ולאחר זמן קצר עולים על הקרקע שלושה ישובים והראשון שבהם כפר הס-"גרעין יזרעאל", 26 משפחות ראשונות של משקי עזר קטנים שהלכו והתפתחו גם בגודל המשק וגם במספר החברים.
קרב טירה במשולש הקטן בשרון הוא פצע פתוח לאורך שנים ובסיור נכיר את הגורמים מסביב,מטרת ההטרדה וחלק ממבצע מדינה לכיבוש כפר סבא הערבית, סיפור קרב טירה מהאנדרטה המרכזית של נופלי כפר הס לדורותיהם, הליכה דרך הסילו,באר המים,"המחלבה", חדרי הקירור ההיסטוריים,חורשת הבנים ועד למגדל המים ובית הכנסת.
מושב עין ורד בגוש תל מונד–הישוב עין ורד הוקם ע"י ארגון "מתיישבי תל אביב" ,וכאן החליטו להקים ישוב ליד הבאר,חדש ושין בעין ורד וסיפורי הישוב ולב השרון.
צורן-מישובי הכוכבים, מ 1992 כשיבו כפרי ולאחר אחדותו עם קדימה המושבה לא ירחק היום שיחדיו יהפכו לעיר ואם בישראל.
ינוב-סיפור ילדי אוסלו המרגש וסיפור התנפצות המטוס בפיורד ,האנדרטה ובית הראשונים מול נופי עמק חפר והשומרון.
- סיור בשמורת ביתן אהרון על רכס הכורכר המרכזי של השרון, סיור והליכה עד החרוב הבוקע מעץ הכורכר וקבוצת האיקליפטוסים והמשך למאגר מי התהום של בית ינאי שיצר אגם מי תהום ומצוקי הכורכר של שמורת בית ינאי.
-
"סיורים מודרכים בשרון בעמק חפר לב השרון ונתניה".

בית נבולסי-שת"פ הדוק יהודי וערבי בין איש שכם לבין שירות הידיעות של ההגנה וכן בחיי היום יום בין אנשי כפר יונה למשפחתו.
בורגתא -ישוב של יוצאי תורכיה-גן הפסלים של תומרקין ,הפסלים כולם מסיסי אדני רכבת תורכית ישנה מאיזור טול כרם.
סיורים הסברים וטיולים בצור משה-צור משה על שמו של משה קופינס, פעיל ציוני ממוצא יווני שרכש חלק מהאדמות.
צור משה הוקמה ב1937 בתקופת "חומה ומגדל" או תקופת המאורעות הגדולים, שתי אגודות הקימו את צור משה-"לשדה" בראשותו של הרב בן ציון מאיר עוזיאל ונמנו איתם משה קרסו וליאון רקנאטי ודוד פלורנטין,והאגודה השניה "ושבו בנים לגבולם" של יהדות בולגריה -שטח הישוב נרכש על ידי חברת "הנוטע" ו "הכשרת הישוב"
סיפור המים בשרון-שהביאו מקדימה על כרכרות עד שחפרו את מי הבאר המקומית ולאחר 69 מטרים המים פורצים, המים היו חצי נקיים, טובים לחקלאות ופחות לשתייה עד שהמצב השתפר והמים כיום טובים לאחר שב1948 הבאר עברה למקום אחר, נקי ומסודר ויש כחמש בארות פרטיות(לא של מקורות), חיים נגרין העגלון שהביא את המים מקדימה כשחלק מהמים נשפכו בדרך..
גידול בוטנים בצור משה, קישואים לגרעינם והבולגרים של יפו אהבו מאוד וקנו,והיום פרדסים ותותים.
חיים נגרין העגלון שהביא את המים מקדימה לצור משה והמעבר לבאר מקומית עשירה.
14 משפחות ראשונות שבאו בעידודו וציונותו של דוד פלורנטין, התארגנות ולימוד חקלאות במושבה מגדיאל והקמת צור משה בערב יום הכיפורים על ידי "הפלוגה" ומשה קופינאס, רופא אלמן מהישוב "וולוס" ביוון, עזבונו נותר אצל פלורנטין וכל קנו את האדמות של הכפר "שופא", עצמותיו של ד"ר קופינאס בבית הקברות בטרומפלדור בתל אביב.
סיפור הנישואין המהירים לבנות משפחה וכל מה שהכירו על מנת שהסוכנות תיתן להם את האפשרות להקים בית במושב.
האידאולוגיה של החלוצים החסונים מסלוניקי וקסטוריה במערב מקדוניה על גדות אגם אורסטיאדה והחקלאות.
הסיורים בשרון באו לעולם לאחר לימוד מעמיק,שיחות עם ותיקים,נבירה בארכיונים מקומיים ,אהבת המקום.
הדר הכרמל והשרון- סיור מודרך בשרון.
1. כאן הכל התחיל….לורדים וחלוצים בשרון.
סיפורם של לורדים עתירי ממון לצד פועלים וחלוצים שבאו להתפרנס ולהפריח השממה{ובתים מספרים במושבה},בנות תל מונד וסיפורן מכפר הס לעין ורד,המושבה קדימה-צורן,ינוב-סיפור ילדי אוסלו ובית נבולסי.
2. בעקבות לוחמים בשרון-חטיבת אלכסנדרוני.
האנדרטה המרכזית של החטיבה בנתניה, יד לבנים נתניה,מבצע מדינה וסיפור קרב טירה בכפר הס,תלאות הגרעין הדתי בכפר יעבץ מול קלנסוואה וטייבה,תל מונד-המרכז הלוגיסטי האיזורי.
3. מושבות השרון הדרומי.
ממרכז מגדיאל הישנה(הוד השרון) החאן בכפר סבא ובארות המים(סיפורה של מושבה וסיור במרכז)רעננה-מגרעין אחוזה בניו יורק ועד ימינו(מרכז מבקרים,בית הכנסת הישן,מגדל המים והמועצה הראשונה).
4. מאום ח’אלד למושבה נתניה- בית הבאר ,מפה הכל התחיל,השקמה בת 1500 שנים,אום ח’אלד הערבית,מעפילים ואוהבם בטיילות נתניה המקסימות,אנדרטת חט’ אלכסנדרוני, סיפור הסרג’נטים,סיגנונות בניה ברחוב הרצל.
5. נשים ואוהבים בשרון-סיפורים ורכילויות בעקבות נשים וסיפורם הקוסם-כמו אולגה ויהושע חנקין,אבשלום פיינברג ושרה אהרונסון,חנה סנש,ניטה בנטוויץ’,סיפור אהבתם של קברניט ומעפילה,ואוהבים גדולים עם שמות קטנים,,,
6. טירות וציונות בשרון-בעקבות "טירות" המספרות את התפתחותו של השרון ב 100 השנים האחרונות,מבחר אפשרויות גדול לפי תיאום,הטירה של געש, בתי וטירות תל מונד, בית נבולסי המהודר, בית הראשונים של עמק חפר.
7. העמק הוא חלום-עמק חפר,,,חלוצים ומתישבים ראשונים,מעפילים ראשונים,מים ונחלים,אמנים וחקלאים.
8. בין שרונים וכרמלים לעומק חדרה המושבה,חוות חפציבה,פרדס חנה,גבעת עדה,בנימינה וזכרון יעקב.
אפשרויות נוספות לפי נושא / כיוון/ רעיון.

קצת יותר על " ילדי אוסלו בינוב"-בשרון
ב 11/1949 פרצה מגפת שחפת בתוניסייה. ממשלת נורבגיה שרצתה לעזור ליהודים בתום מלחמת העולם השנייה ,הזמינה כ 200 ילדים יהודים לבוא לאוסלו למרכז ההבראה לחולי שחפת,ולהחלים שם מהמחלה.
בתום ההחלמה יטיסו אותם חזרה לתוניסיה, שני מטוסי דאקוטה המריאו מטוניס לאוסלו, המטוס הראשון נחת בשלום והמטוס השני עקב ערפל כבד לא הצליח לנחות,והתרסק כ 50 ק"מ מדרום לאוסלו ליד אחד הפיורדים, רוב הנוסעים עפו החוצה,והחלק הקדמי של המטוס עלה באש, בדרך נס ייה ניצול אחד, ילד בן 11 בשם יצחק אל על שנמצא תלוי על זנב המטוס, שני אחיו ואחותו היו בין הנספים- 28 ילדים נהרגו + ארבעה אנשי צוות+3 אחיות שנלוו לילדים במטוס. האחת אחות נוצרייה, ו-שתי יהודיות משליחות עליית הנוער: סוזט כהן קודר,ומריים זיוניץ,מלך נורבגיה ששמע על הילד הניצול רצה לאמצו,אך ישראל דרשה להעלותו ארצה.
לאות הוקרה למלך הנורבגי שלחו תושבי ינוב שזה עתה עלו על הקרקע שי- ארגזי תפוזים מפרדסי לב השרון- המלך הנרגש מהמחווה שלח מהנדסים עם בתי עץ כמספר התושבים,וכל בתי המתיישבים בינוב ב-1950 היו בתי העץ שנבנו כמתנת מלך נורבגייה
הבית הראשון כולו עץ עומד במרכז המושב,ובימים אלה עובר שיפוץ,ויהפוך למוזיאון. ליד הבית עומדת אנדרטה ובה חקוקים שמות 28 הילדים שספו,והיא נקראת "ילדי אוסלו".במלאת 50 שנה למושב ינוב, בשנת 2000 הגיעה משלחת גדולה מאוסלו לחגוג יובל לינובו נערך טקס לייד האנדרטה בנוכחות מספר שרי ממשלה.
במשלחת היו שני אורחים שהתארחו בביתי: האחד היה קצין או"מ ב 1949 בגבול הלבנון, והשני היה כתב טלביזיה חשוב מאוסלו,סגן ראש עיריית אוסלו,ידיד ותיק שלי היה חולה באותה עת,ושלח את אשתו לטקס. לפני מספר שנים נפטר בינוב הניצול יצחק אל על ממחלה קשה.

מסלולי טבע וסיורים בשרון:
פריחת האירוסים בשמורת יער אלוני קדימה,יער אילנות,שמורת וינגייט ושמורת אירוס הארגמן של נתניה.
בשמורה בנתניה יש סיור קליל של חצי שעה בין רתמים ופריחה מקומית וכן בדיונות המרתקות של וינגייט.
נחל אלכסנדר ובעיקר בחלקו המזרחי,הפחות מוכר באיזור חניאל עולש, נעלה על תל אשקף ההיסטורי ונכיר את עמק חפר,הדום של השומרון ומרומי השומרון,הליכה בין מאגרי מים, נחל אלכסנדר המתפתל עד התצפית החדשה של הק"קל על מרכזו של נחל אלכסנדר המרכזי בדגש מים,עופות נדידה וחקלאות.
אגמון חפר-סיור מודרך בין מים מעיינות ואגמון בלב עמק חפר- "אגמון חפר" שהוקם על עיינות חוגלה.



יום טיול בנתניה-
בעקבות "בתי הקפה" ההיסטוריים{פפה,יקיר,ספורט,גלינה ,אנטוורפיה ,"גן ורד" ועוד}
סיורים מודרכים בנתניה בין בתי המלון הוותיקים-"תל אביב" ,יפה נוף " וסיגנונות בניה נתניתיים.
בתי הקולנוע ההיסטוריים-"אסתר" ,מגדלור, "השרון".
מורשת קרב בנתניה- בעקבות חטיבת אלכסנדרוני ואנדרטת חטיבת אלכסנדרוני בסמוך לשכונת דורה.
מאום חאלד ובית הבאר עד עיר ימים וקרית השרון, סיורי פריחה ושמורות טבע לא נודעות בשרון.
כפר סבא ההיסטורית לצד מגדיאל המושבה.
סיור וטיול בתל מונד-"בתים מספרים במושבה" ,כפר הס-וסיפור קרב טירה.
קדימה וצורן חיבור של שני ישובים שונים-חדש וישן, מטלמון הייקית לגאולים התימנית…
ינוב-סיפור ילדי אוסלו לצד בית הראשונים והאנדרטה.
פסל הלורד מלצ’ט(הלורד אלפרד מונד) נוסק מעלה לתשעה מטרים ופוסל ע"י בתיה לישנסקי,אחותה של רחל ינאית, אישתו של הנשיא השני, יצחק בן צבי.
בית הלורד בתל מונד-הקמת המושבה תל מונד ע"י הלורד מונד,שר הבריאות הבריטי ובעל הבית של "החברה הכימית הקיסרית" האיש הכי עשיר בבריטניה.
בלב שכונת הפקידים הפכה מחווה למושבה ובעוד זמן קצר לעיר בישראל-
"נשים ואהבות בין שרונים לכרמלים"
סיפורי אהבה,רכילויות ובעיקר פיקנטריות מאיזור בית ינאי ,גבעת אולגה ופארק נחל חדרה עד זכרון יעקב.
הסיור מתחיל במצוקי הכורכר מעל הים, סיור ותצפית רומנטיים, מספר סיפור והגות על השרון הירוק כחול.
"בית ינאי"- סיפור אהבתו של קברניט למעפילה. תצפית כורכר מעל חוף ים כחלחל לצד נמל כפר ויתקין ועמק חפר המערבי. סיפורי מעפילים ואוהבים.
"גבעת אולגה ובית חנקין"- סיפור אהבתם של אולגה ויהושע חנקין, אהבת הקצין הרוסי לאולגה בסנט פטרבורג. רכילויות ופיקנטריות רבות על גבול המשחק וההומור.
"אלף נשיקות לך אהובתי" שר אבשלום פיינברג לשרה אהרונסון ,רבקה אהרונסון או אחרת,
האנדרטה של שלום פיינברג המקום המחודש בפארק נחל חדרה.
"פארק נחל חדרה" –על קטעיו הרומנטיים האקולוגיים והמרנינים- סיור טבע נוח של דקות או קצת יותר (עד חוות חפציבה והשפך אל הים).
"אלי אלי שלא ייגמר לעולם" …מול חוף קיסריה, רכוב או ממש בשדות ים…מול פסלי יעל בן ארצי והים הכחלחל וסיפורה המרתק של חנה סנש.
"אחוזת לנגה" או חצר כרמל בסיור בזכרון יעקב- אהבות וטרגדיות רבות באחוזה כפרית ייחודית, אהבת ארץ ישראל עד בלי די. נשות זכרון יעקב– רכילויות ופיקנטיות באחוזת לנגה, סיפור אהבה מאנגליה לישראל, והכל בחורשה ובאחוזה הנפלאה-"אחוזת לנגה".
אחוזת לנגה-חצר כרמל בזכרון יעקב.
סיפור אהבתם של ניטה לבית בנטוויץ’ ,ביתו של הרברט בנטוויץ’- משפטן נודע וחבר של מונטיפיורי ובעיר מכותבי הצהרת בלפור, וראובן לנגה,-בן למשפחת תעשינים גרמנית יהודיה ועשירה.
זכרון יעקב וסיפורי אהבה מקומיים של לפני 100 שנים ויותר.
הסיור פיקנטי, נוטף סיפורים עסיסיים, חוש הומור טבעי וכחול של ים ממול, מומלץ,קצת לפני שקיעה,לאור ירח או טיול יום קלאסי.
בתל מונד נמצאת ’וילה זיו’, וילה שהייתה שייכת ללורד זיו, לורד ציוני שבימיה הראשונים הייתה קרויה על שמו. במרכז תל-מונד עומד פסל של אלפרד מונד מעשה ידיה של בתיה לישנסקי,על ימיה הראשונים של תל מונד אפשר ללמוד במרכז התיעוד, באחד משבעת בתי הקבע הראשונים של היישוב,וכמובן בסיור של אפי נחמיאס.
וילה זיו-ביתם של רבקה זיו מייסדת ויצ"ו העולמית והלורד ישראל זיו-מבעלי מרקס אנד ספנסר, איש עתיר ממון.
כפר הס(בעקבות מבצע מדינה)
כפר הס הוא מושב בשרון. מועצה אזורית לב השרון
(לשעבר הדר השרון, עד האיחוד עם המועצה האזורית השרון הצפוני).
המושב נוסד בשנת 1931 דרומית מזרחית למושבה תל-מונד.
גובל במושב חרות השוכן ממערב לו, במושב עין ורד השוכן מצפון לו ובטירה במזרח.
כפר הס יחד עם חרות, עין ורד, המושבה תל מונד ושכונת הפועלים כפר זיו היו חלק מ"גוש תל מונד", אחד מגושי ההתיישבות הציונית בארץ ישראל המנדטורית.
המושב קרוי על שמו של משה הס, שהיה גם הוגה השילוב בין ציונות וסוציאליזם.


המושבה קדימה בשרון.
המושבה קדימה שוכנת דרומית-מזרחית לנתניה וצפונית לכפר סבא, מזרחית לכביש 4. בינה לבין צורן מפריד יער קדימה. קדימה הוקמה כמושבה חקלאית ב-5 ביולי 1933 ביוזמתו של יהושע חנקין שהיה אז מראשי חברת הכשרת היישוב. מקור השם "קדימה" בדבריו של חנקין: "צעדנו צעד קדימה". ראשוני התושבים היו תושבי מושבות הברון, מושבי השרון הצפוני ומושבות ותיקות אחרות. מאוחר יותר הצטרפו עולים חדשים מאירופה, ולאחר קום המדינה גם מארצות ערב. ב-1950 הוכרזה קדימה כמועצה מקומית, וב-1958 סופח אליה האזור הדרומי, שכונה "השיכון".
כפר סבא היהודית וטיול בכפר סבא.
7,000 דונם מאדמות כפר סבא נרכשו בשנת 1892 על ידי קבוצת יזמים יהודים מפתח תקווה ובראשם יחיאל מיכל פינס וחתנו נח קרלינסקי. מטרתם הייתה להציע את האדמות למכירה ליהודים עשירים מהגולה. הרעיון היה לטעת מטעי שקדים בחלקות וכשהעצים יתנו פרי יעלו בעלי החלקות לארץ. למרות ניסיונות הפרסום דרך משרד שהוקם בפריז ובעיתונות היהודית של אותם ימים כדוגמת "המליץ", הקנייה התבררה כלא מוצלחת, שכן האדמות נמצאו במקום שומם, מוזנח ורחוק מכל יישוב יהודי. לאחר הכישלון רכש הברון רוטשילד את האדמות בשנת 1896, ובתחילת המאה ה-20 הן עברו לידי חברת יק"א שקיבלה מהברון את הטיפול במושבותיו. חברת יק"א ניסתה ללא הצלחה לגדל במקום יסמין לתעשיית הבשמים.
בשנת תרס"ג (1903), הנחשבת כיום כשנת הקמת היישוב היהודי בכפר־סבא, מכרה החברה את מקצת האדמות לאנשי ירושלים ואת רובן לאיכרי פתח תקווה, כדי שיתיישב בהן הדור השני – בני האיכרים. חלק מאדמות אלו נמכר לאחרים, בעיקר לעולים חדשים. המתיישבים הראשונים היו בני פתח־תקווה וחלוצי העלייה השנייה שעבדו במקום ששה ימים בשבוע ונהגו לחזור לפתח־תקווה לקראת השבת. הם התפרנסו מכרמי שקדים, גפנים וזיתים. בשנת 1906 נחפרה הבאר ההיסטורית בעומק של 18 מטרים, הנמצאת כיום מאחורי בניין העירייה ("הח’אן"), ולצידה ניטעו שני עצי אקליפטוס על ידי יצחק שיינפן. בין החלוצים שעבדו בכפר־סבא היו דוד בן-גוריון (אז דוד גרין) וברל כצנלסון. בן-גוריון כתב לאביו באביב 1907 כדלקמן:
"מאחורי הפסח אני עובד פה. האוויר צח ובריא מבפתח־תקווה כי כפר־סבא נמצאת על רמה גבוהה ומוקפת הרים."
ברל כצנלסון סיפר אחר־כך:
"אני ביליתי את החורף הראשון שלי בארץ־ישראל (1909) בכפר־סבא. הייתי שם כל ששת ימי השבוע וביום ששי לאחר העבודה, שגמרו אותה בהקדם, היינו לוקחים את הנעליים, או הסנדלים, או המגפיים, על הכתף והולכים ברגל לפתח-תקווה."
השלטון העות’מאני סירב לתת רישיונות בנייה, ועל כן נאלצו המתיישבים הראשונים להתגורר בצריף. בהמשך, התגוררו המתיישבים בבניין מוארך בן קומה אחת שבגג הרעפים שלו נקבעו חלונות. הבניין המוארך שימש בעיקר כאורווה לבהמות אך היו בו גם שני חדרי מגורים (בניין הח’אן, כיום משרדים של עיריית כפר־סבא). צורת ישוב ארעית זו נמשכה עד שנת 1912.
בשבת נחמו של שנת תר"ע (1910), נתקל שומר ערבי שהועסק על ידי בעלי האדמות מפתח תקווה בקבוצה של גנבי שקדים מקלקיליה השכנה וירה אליהם. כתוצאה מהירי נהרג אחד הגנבים. כתגובה פרצו עשרות ערבים זועמים לח’אן של כפר־סבא, היכו את יושביו היהודים, שברו ובזזו ציוד ולקחו בשבי שני שומרים יהודים. תגבורת שהגיעה מפתח־תקווה אחרי כמה שעות ניהלה משא ומתן עם נכבדי קלקיליה, שכתוצאה ממנו שוחררו השניים ואף שולמו פיצויים בגין הנזקים לרכוש. ההתקפה עוררה התרגשות בארץ ישראל ובעולם היהודי, והוחלט להפוך את כפר־סבא ליישוב קבע. הבתים הראשונים נבנו בעזרת הלוואה מחברת עזרה של יהודי גרמניה בתוואי שכיום הוא רחוב הרצל והוסוו כרפתות בגלל היעדר היתרי בנייה. בניית הבתים הסתיימה ב-1913.
על הדרך להיכנס למספרה היפה של בת דודה שלי
תל מונד לעומק,בתים מספרים" במושבה המקסימה והפחות נודעת,בעקבות "בית הלורד" מונד,וסיפורו המרתק(ועזרתו לישוב היהודי)פיקנטריות רבות,,בית זיו-הלורד זיו ורבקה זיו מייסדת ויצו והנשיאה הראשונה,פסל הלורד מונד של בתיה לישנסקי ,כיכר הבנות , מחנה הפועלים של תל מונד.
בסמוך כפר הס ע"ש משה הס מחבר רומא וירושלים-
מורשת קרב,,בעקבות קרב טירה של חטיבת אלכסנדרוני, טרגדיות וגיבורים במבצע "מדינה"(מספר נקודות)
צורן-מישובי הכוכבים מ1992 ולעולמי עולמים כולל פיתוח והקמת "רמת אמיר".
ינוב-סיפור ילדי אוסלו המרגש ,האנדרטה ובית הראשונים מול נופי עמק חפר והשומרון.
בית נבולסי-שת"פ הדוק יהודי וערבי,,,עד ימינו, בורגתא-גן הפסלים של יגאל תומרקין.
לסיום.-ניתן בנתניה על אתריה, או נחל אלכסנדר הפחות ידוע, גשר הפרות וההתפחות האקולוגית החדשה.
גן בוטני יער אילנות-משתרע משני צידי כביש 4 מצפון לקדימה ודרומה מצור משה ופרדסיה.
יער אילנות משמש משנות ה 50 המוקדמות מקום אקלום לצמחים מכל העולם-ארבורטום, עצי שיטה מאפריקה, מוכרים ובעיקרם לא שכיחים בארץ,סוגי אקליפטוסים רבים(170),ינבוטים,ער אציל, קליסטמון אוסטרלי,סקויה ועוד.
מטרת האקלום, לבדוק מי מהמינים מתאימים לשתילה ברחבי הארץ.
בתחילה, שתלו את העצים לפי ארץ מוצאם, אך בהמשך הוסיפו זנים ושוני והכל "התערבב" יחד.
כמו כן ביער אילנות לכיוון מזרח, שמורת טבע ובה פריחת אירוס הארגמן,תורמוסים, צבעוני השרון ואזוביון דגול, שבילים מסומנים ועוד.
בסמוך, יער קדימה הוא גן לאומי, רוב העצים אקליפטוסים וביניהם מופיעים כמה עצי אלון תבור, אורן צנובר, ברושים ושיטה כחלחלה.
יער קדימה מתאים לקבוצות גדולות לפיקניק ותיירות פארק,שבילים מסומנים,משחקים ולאחרונה אנדרטה ללוחמי הסתר-מודיעין ויחידות מובחרות בתחום.
יום לא שגרתי עם פיקנטריה רבה /חלוצים/היסטוריה ואקטואלה מקומית/תמורות ושינויים
*בית הבאר בנתניה-
בית הבאר הוא שריד לחוות פרדס הגדוד, שהתמחתה בגידול פרדסים.,הבאר נחפרה בשנת 1928. סביב לבאר נבנה הבית, שמטרתו הייתה להגן על הבאר מפני השכנים הערבים וכן מפני פגעי מזג האוויר שהיו עלולים לפגוע במכונות. בקומה השנייה התגוררו הפועלים הרווקים והרווקות שטרם נמצאו להם מגורים הולמים.בקומה השנייה היה אולם גדול ששימש למגורים. כדי שיהיה יותר נעים, היו הפועלים תולים שמיכות מהתקרה כלפי מטה ויוצרים מעין תאים קטנים , כך שלכל אחד הייתה פינה משלו..ההמשך מול בית הבאר או כניסה בתשלום ובתיאום למוזיאון.
בית הבאר-פרדס הגדוד נתניה.
התמונה מימין: המקום שעמדה הבורסה ליהלומים של נתניה(היה דבר כזה) ומשמאל: בית הבאר, כל ההתחלות של נתניה.
לאורך רחוב הרצל-"הבוליווד" של נתניה או השאנז אליזה.
במפגשו של רחוב הרצל עם רחובות שמואל הנציב וסמילנסקי, שוכנת כיכר ציון שסביבה קמו בתיה הראשונים של העיר. בעבר נקראה הכיכר שקמה בשנת 1936, על-שם הקצין הבריטי פוט, אך ב-1947 קיבלה את שמה הנוכחי, יתכן שגם מתוך צורך לשנות את השם הקודם… במקום שכן מעגל תנועה של ממש שהצדיק את הכינוי "כיכר", אך כיום זוהי רחבה בצידו הדרומי של רחוב הרצל, ובה ערוגות פרחים בדמות עציצי ענק כהים, כמה עצים וספסלי ישיבה.
הכניסה מרחוב הרצל אל מדרחוב וכיכר העצמאות המחודשים והמשופצים, להנאת התושבים והתיירים הרבים. פסלים, סככות צל, מזרקה ואפילו מוסיקת רקע.
מהכיכר פנינו שמאלה (דרומה) אל רחוב סמילנסקי ולאחר מטרים ספורים הבחנו משמאל במבנה הגדול של "קולנוע שרון" ההיסטורי בו שכן בית-הקולנוע הראשון של העיר. הוא הוקם בשנת 1951 בסגנון הבינלאומי, והכיל, כפי שהיה מקובל בעבר, אולם בודד עם יציע שבו 1,300 מושבים. הבמה הגדולה ותא התזמורת אפשרו עריכת אירועים נוספים והמבנה שימש גם כבית תרבות. בשנת 1985 חדל הקולנוע מלפעול, ולמרות שקיימות תוכניות לשיקומו, הוא נטוש ומוזנח, וחזיתו מחופה ביריעת בד גדולה ושקופה, המכריזה כי "יש זכרונות הראויים לשימור".
שבנו אל רחוב הרצל ופנינו שמאלה (מערבה). מכיכר ציון משנה הרחוב את חזותו העסקית יחסית, ולאורכו מסעדות ופיצוציות. בצומת הקרוב פנינו ימינה (צפונה) אל רחוב המייסדים, רחוב מעגלי שבמרכזו גן שעשועים קטן. ממש לפני הגן, בבית מספר 8, ניצב בית-מגורים (7) שהוקם בסגנון הבינלאומי הקלאסי: מרפסות מעוגלות, חלון טרמומטר בחדר המדרגות ודלת כניסה שעוצבה כשער בצורת קשת. המבנה ידע ימים יפים יותר, ואולי מישהו ירים את הכפפה וישיב לו את הדרו.
טיילות החוף של נתניה-מהיפות באגן הים התיכון. שמורות טבע ופריחת אירוס הארגמן.
הלב נפתח מעל מצוקי הכורכר הנפלאים, אסתטיקה והדר מכל עבר,סיפורי מעפילים ואוהבים…היסטוריה ואקטואליה.
מצפה ים-מאחז נתניתי ושורשים לקיבוץ יד מרדכי תצפית ומבצר מגדל צדק, מבצר אנטיפטריס והעיר הרומית,הקרדו,תיאטרון, האנדרטה של חטיבת אלכסנדרוני.מעיינות הירקון ומפעל המים הבריטי, (אפשרות להליכה דרך בריכת הנופרים לבטיסטים), מרכז המבקרים של מעיינות הירקון-קו ירקון נגב, ארסוף-אפולוניה,סיור במבצר הצלבני,ממלוכי ועוד.
*********************************************************************************************
סיורים מודרכים בחדרה וצפון השרון -עמק חפר.

פארק נחל חדרה המשוחזר-סיור בפארק המשוחזר שהשקיעה בו רבות חברת החשמל,בין צמחית נחלים,פארק בטבע, נחל משוקם, גשרים ומעברים, השפך והדיונות לים.
אנדרטת אבשלום פיינברג-לא רק אלף נשיקות…סיפורו של ה"אתרוג" הראשון, משפחתו הציונית עד מאוד, ניל"י ואבשלום פיינבג, אהבתו של אבשלום פיינברג לשרה ורבקה אהרונסון וכמה צרפתיות..
שמורת חוף גדור(אולגה)- הליכה בין מפרצונים, תצפיות אלי ים, והכל טבעי ויפה להפליא.
המפרץ הסיני בגבעת אולגה, שמורת האירוסים בגבעת אולגה.(סוף ינואר ותחילת פברואר)
בית חנקין וסיפורם המרתק המרגש ומלא אהבה של אולגה ויהושע חנקין, החאן של חדרה-מוזיאון חובה להכרת חדרה וסביבתה.
מגדל המים של חדרה-לאורך רחוב רוטשילד בחדרה ורחוב הגיבורים.
סיורים מודרכים וטיולים לקבוצות בעמק חפר-תל קקון,אחיטוב, עין החורש וגבעת חיים,תל קקון-שרידי המבצר הצלבני, הכפר הערבי וקרבות חטיבת אלכסנדרוני, אחיטוב-סיור בבירת ממלכת המלפפונים בעמק חפר ובארץ ישראל בכלל, עין החורש- אנדרטת נופלי המצור ב 1945-"אפיקי עמק חפר"- מי קולחין מי שתייה וביניהם.
אתרים ורעיונות נוספים בעמק חפר,חדרה ואתריה, "נשים ואהבות" בשרון, "לורדים וחלוצים" בלב השרון ונתניה בירת ההדרים היהלומים והתיירות-נתיישבות,טיילות, מעפילים,בריטים בנתניה,אנדרטאות ושמורות טבע.