"סיורים וטיולים מודרכים בשכונת נווה צדק ונווה שלום ביפו".
"מדריך טיולים וסיורים מודרכים בשכונת נווה צדק ושבזי".
"סיורים בנווה צדק" למקומות עבודה, משרדי ממשלה היי טק וימי הולדת.

סיורים בנווה צדק במתחם "התחנה" של מנשיה ונווה צדק ביפו והתפתחותה של יפו בזכות הרכבת שעלתה לירושלים ובזכות החברה הצרפתית והיוזם יוסף נבון-
נתחיל את סיורנו "בתחנת הרכבת הראשונה" בארץ ישראל שהוקמה ב 1892 מיפו לירושלים,4.5 שעות נסיעה ובטח עדיף מרכיבה של כמעט יום שלם ואולי גם יום וחצי ולשלם "פרוטשקשן".
הנסיעה ברכבת מנווה צדק לירושלים הייתה נוחה יותר,פחות טלטולים,פחות הטרדות מגובי דמי חסות למיניהם ודמויות שליליות בעליה לירושלים ובמיוחד אנשי הפרוטקשן באבו גוש או באב אל וואד-מאז ועד הרכבת לירושלים של היום-רוחב פסי הרכבת הוא נושא מרתק לדיון בטיול.
נספר את את סיפור מסעו של הרצל מיפו לירושלים ובעיקר את אכזבתו מווילהלם השני קיסר גרמניה , חברו הטוב של עבדול חמיד השני סולטאן טורקיה והיציאה מן החומות של יפו לנווה צדק ונווה שלום יפו-סיפור הדרכים מיפו לירושלים,אבני הגיר הצשתלבות, אבן שעלתה ואבן שירדה.
מעבר למסילת הרכבת, נבחין בביתו מבצרו של הוגו וילאנד,איש אמיד ובעל עסקים חובקי ארץ ישראל שניצל את הרכבת לצרכיו העסקיים וגר ממש בסמוך לה וכל הסחורות עלו לירושלים, והמשך לשכונת נווה צדק ונווה שלום-זה הבסיס התחתון בשפלה והתחלה של מסעף רכבות.
סיפורם של הטמפלרים ביפו,מפעל המלט הראשון,ייצור הגבינות,המסחר שוקק החיים,יבוא וייצוא טמפלרי-התיאולוגיה הנוצרית בעקבותיה עלו ארצה ומפה המשך לנווה צדק ביפו.
סיפורה של אגודה ביפו העתיקה והחדשה, אגודת "בני ציון" והקמת מפעל לתועלת הציבור העני וחסר כמעט כל, "עזרת ישראל" ,העזרה באה בצורת לינה,רפואה מקומית,ובעיקר במזון ושתייה- עמותה שדאגה שיהודים לא יחזרו לאירופה אלא ישארו פה ואחת העזרות היא "הקמת שכונת נווה צדק" לבנין בתים ליהודים.
נווה צדק של יהודים בונים חולמים ומשנים מציאות, נווה צדק של תחילת החינוך העברי המתקדם ובתי ספר.
נווה צדק של נד"לן ועסקים מתפתחים בבעלות יהודית (שלוש) ונווה צדק של תנועת סופרים משנה דרך, נווה צדק של סופרים ומשוררים יהודים שאך לא מזמן היו חרדים וכעת חילוניים גמורים, נווה צדק של צבריות בתחילתה.
רחובות בנווה צדק–רחוב שטיין, רחוב כפר סבא, רחוב שרעבי, רחוב בוסתנאי, אלרואי, רחוב נווה שלום, שבזי, החרמון, רחוב דגניה, רחוב שלוש, רחוב מגדל, רחובחברת ש"ס, רחוב זרחברנט, רחוב שמרלינג, יחיאלי, אמזלג, נווה צדק, עין יעקב, 440, רחוב שמעון רוקח ורחוב פינס בנווה צדק ביפו החדשה.
שכונת נווה צדק ונווה שלום היא אבן דרך ומקפצה שבזכותה למעשה אנחנו נמצאים בעיר הגדולה והמתפתחת של תל אביב.
"מדריך טיולים ומורה דרך מכיכר השעון של יפו דרך רחוב בוסטרוס לנווה צדק שמחוץ לחומות יפו" ומתחם התחנה-"קולינריה בנווה צדק".


מרכז סוזן דלאל בנווה צדק–מרכז חינוך ששימש מרכז לימוד מרכזי בחיי יפו שמחוץ לחומות,בית ספר לבנים וכן בית ספר לבנות,מה ההבדלים בין שיטות הלימוד והחינוך? שפת הלימוד? הרעיונות ועוד.
סיור בין המבנים בנווה צדק-שלוש הפסיפסים של דוד טרטקובר והדמויות המרכזיות של נווה צדק-אהרון שלוש, זרח ברנט, חיים אמזלג ושמעון רוקח-הש"ר, דוד שמעוני ודבורה בארון בנווה צדק.
גשר שלוש בנווה צדק -הגשר המודרני הראשון שחיבר בין שכונת נווה צדק לדרך אילת ושכונת פלורנטין.-
את הגשר בנתה בנווה צדק "החברה הפריזאית לעבודות ציבוריות ולבנייה" והיה לגשר בין יפו העתיקה לחדשה ובנתה את הפרוייקט במהירות שיא של אותם הימים.
בית שלוש בנווה צדק-הבית ברחוב שלוש,כאן דר וגר לו אהרון שלוש ומשפחתו מ 1892 ועד 1920 על אף בתיו הרבים המפוזרים בחלקי יפו,את ביתו הראשון בנה בשכונת מנשייה וזה השני,הבית נפגע מפגיעה ישירה מאונייתי מלחמה במלחמת העולם הראשונה ועמד שנים רבות בשיממונו .
סיור וביקור בבית שלמה אבולעפיה ויהודית פריימן בנווה צדק-סיפורם המרתק של המורה לערבית וצרפתית והתלמידה מראשון לציון,החתונה,הבית ברחוב שלוש בנווה צדק וסיפור משפחת אבולעפייה היהודית והערבית,וכל זאת מול "המענטנשלך" והבית שחי לו תקופה,שמואל צ’צקס הוא שמואל יוסף עגנון ,כתיבתו הייחודית,יחסיו עם אהרון שלוש,יחסיו עם סופרי נווה צדק ובראשם י.ח ברנר.
סיור בבית אמזלג בנווה צדק-סגן הקונסול הבריט, וראש המשרד של כל ישראל חברים(כי"ח),יהודי עתיר ממון מג’יברלטר ,עזר מאוד בעיסקאות קנית האדמות של נווה צדק,ראשון לציון ועוד.
בית הסופרים בנווה צדק-כיום מוזיאון גוטמן ובעבר,בבית התגוררו דבורה בארון ויוסף אהרונוביץ’,יוסף חיים ברנר, וכאן יסדו את "הפועל הצעיר" ,עיתון הפועלים הראשון-מרכז התרבות של נווה צדק.
בית שמעון רוקח בנווה צדק-היוזם והמניע של הקמת שכונת נווה צדק,בחולות הזהובים שמחוץ לחומות יפו העתיקה. האיש שדאג לעניי יפו,במזון,מיטה, ואפילו הקים את בית החולים "עזרת ישראל "במנשייה ולאחר מכן בנווה צדק ולאחר ימים יעבור נקודות נוספות והיום הוא בית חולים "איכילוב".
בתי זרח ברנט בנווה צדק, "בית החולים" עזרת ישראל ברחוב ברנט מהראשונים מחוץ לחומות והאבטונומיה הרוסית בנווה צדק שהיה גם בית ספר לבנות החן-ובתי מספרים בנווה צדק ונווה שלום.
מתחם מחנה יהודה התל האביבי ובית הרב קוק, הרב הראשי של יפו והרב הראשי האשכנזי של ארץ ישראל ועד ימינו מהרבנים המובילים בטח הציוניים, וכל זאת מתחיל בנווה צדק.
מדריך טיולים ומורה דרך בנווה צדק של הרב אהרון שלוש וחיים אמזלג ובעיקר המתכנן הראשי של שכונת נווה צדק והמשך פעילות והקמת נווה צדק ע"י שמעון רוקח.




ראינוע עדן נווה צדק ברחוב לילנבלום גבול יפו תל אביב- שהוקם ב 1914 ע"י מרדכי ויסר והיה לראשון מסוגו.
לפני כן, היו רואים סרטים בקפה "לורנץ" ושותים קפה טוב וכנראה גם ארוחה טובה, הערבים נהנו בקפה "אלהמברה".
800 מקומות היו "בראינוע עדן" נווה צדק תחת כיפת השמים וכפי שאמר עקיבא אריה וייס, מבניה שטרם נראה כמותו בארץ , והסרט הראשון שצפו בו: ימי פומפיאה האחרונים-בתים רבים וסיפורים מחממי לב מאחוריהם, בסימטאות נווה צדק המשופצות ומקוסמטות,פה ושם נבחין בחירבה או בית מט ליפול ,ענין של זמן עד שיהפוך לארמון קטן או היכל-"סיור מנווה צדק לאחוזת בית" תל אביב.
"ורבים רבים מאחינו, אשר לא חננם ה’ בעושר, עליהם לשבת צפופים במעונות צרות… ראתה חברת עזרת ישראל ותבן, כי עת לעשות להרחבת הישוב פה, והוא לכונן מושב חדש מאחינו אשר ישלוט אוויר צח…" (ספר תקנות מושב נווה צדק, תרמ"ז). מקור שם השכונה בפסוק:"כה אמר השם צבאות אלוהי ישראל, עוד יאמרו את הדבר הזה בארץ יהודה ובעריו בשובי את שיבותם יברך השם "-זכויות היוצרים "לנווה צדק " וסיפור היציאה מן החומות אל הדיונות שמצפון ליפו.
"סיור בנווה צדק ומרכז סוזן דלאל עד שכונת אחווה ושבזי".
מדריך גיבושים סיורים וטיולי איכות בנווה צדק הפריזאית אירופית ומשוררי תל אביב לאחר ימים-סיורים וטיולים ביציאה מן החומות של יפו וסיורי נשים ואהבות.
סיור בנווה צדק, טיול בנווה צדק ונווה שלום, סיורים מודרכים בנווה צדק וטיולים בשכונה שיצאה מן החומות "נווה צדק", מדריך טיולים בנווה צדק פריז הקטנה והעדינה של יפו תל אביב, "מורה דרך בנווה צדק יפו", קולינריה וטעימות לקבוצות בשכונת נווה צדק".








סיורים טיולים מודרכים לקבוצות וימי גיבוש "בנווה צדק יפו"–סיורים מודרכים של אפי נחמיאס וטיולים מודרכים לגופים ומוסדות וימי גיבוש בנווה צדק יפו.