סיור בעקבות הרב אברהם יצחק הכהן קוק ביפו.

סיורים רוחניים מודרכים בעקבות הרב אברהם יצחק הכהן קוק.
הרב קוק, הראשי האשכנזי הראשון של ארץ ישראל, איש של חיבור בין הפלגים השונים בארץ ישראל ועם ישראל.
נסוב ונכיר את הרב קוק בנווה צדק בביתו הישן ובית הכנסת בסמוך לו, רב ומנהיג, אישיותו הנשגבה,מחדש את לימודי הלבה בעולם החרדי והדתי, מנתץ מוסכמות, הרב של יפו והמושבות והמון – "אתחלתא דגאולה".
קבלת הפנים בנמל יפו לרב קוק, הבית שהועמד לרשות הרב קוק ביפו, ביקור "בתלמוד תורה" בו ביקר לא מעט.
בשנת תרע"ד (1913) כיהן הרב הראי"ה קוק זצ"ל כאמור כהרב של יפו ושל המושבות ממטולה וראש פינה בצפון ועד למושבות יהודה בדרום, וראה לנכון להתקרב ולקרב אותם חזרה למסורת היהודית, כידוע עולי העליה השנייה זנחו את לימודי התורה והקוד ולפעמים גם יותר מכך ובשנת 1913 אירגן הרב אברהם יצחק הכהן קוק "מסע רבנים" למושבות ארץ ישראל, לא היה קל ולא הייתה הסכמה כללית בתחילה מרוב הרבנים החרדים בהגדרה אך בעידוד הרב אברהם יצחק הכהן קוק הדבר זכה להצלחה וכך יצאו "למסע הרבנים".
מי שהתנגד וחבר מיד אליו היה הרב יוסף חיים זוננפלד שהיה הרוח החיה לצידו של הרב קוק והמשתפים הנוספים:
הרב יונתן בנימין הלוי הורוויץ, המגיד בן ציון ידלר, הרב יעקב משה חרל"פ, הרב אריה לייב זילברמן, הרב ברוך מרקוס והרב משה קליערס, כמו כן הצטרף בנו של הרב זוננפלד-אליהו מרדכי זוננפלד והרב גרינברג היה השמש של הרב קוק.
ההתנגדות הראשונית למסע הייתה שלא ניתן להתחיל את "האתחלתא דגאולה" ללא לימוד תורה ועשיית מצווה, הדברים השתנו והתפתחו, הנושא הפסיכולוגי של צעירים שהתפקרו ופעמים שדעתם ודעותהם השתנו מערב לערב עקב "דיעות המנהיג" המקומי, היווצרות של חברה חדשה והקמת חברה חדשה מהיסוד והרב קוק ענה לכל שאלה.
מצוות התלויות בארץ בשעת משבר ותפיסת הרב קוק מול רבנים אחרים.
סיורים מודרכים בעקבות הרב קוק בביתו ובית הכנסת בנווה צדק גבול שכונת אחווה, בית ספר תחכמוני ושילוב לימודי חול וקודש(לימודי ליבה), בית הרב קוק ברחוב הרב קוק בירושלים בשכונת בית דוד גבול רחוב הנביאים.
מדריך טיולים ומורה דרך לסיורים וטיולים רוחניים בנווה צדק עם הרב אברהם יצחק הכהן קוק, אז"ר( הרב אלכסנדר זיסקינד רבינוביץ'), רבני יפו, הרב קוק בירושלים בשכונת בית דוד(בית הרב).
