טיולים וסיורים מודרכים לקבוצות וימי הולדת בחיפה והכרמל.
חיפה עם היסטוריה מרתקת לאורך שנים, נכון שלא הייתה מיושבת כל הזמן, נכון _שנמל חיפה" חדש יחסית משנת 1933 ועד אז הייתה מעגנה קטנה, לחיפה יש קסם מיוחד בשם "כרמל" וההר הירוק כל ימות השנה הוא חלק מחיפה, סיגנון הבניה שונה מתאומתה יפו ומשלבת המון מזרח ומערב יחד, חיפה של יהודים לצד ערבים ורוב הזמן הסתדרו ביחסי שכנות טובה, עבודה משותפת בבתי הזיקוק,"בנשר תעשיות מלט" אבן וסיד" ובעיקר בנמל חיפה ועיריית חיפה ועסקים רבים בתחומי הבניה כמו משה גרסטל האדריכל הגליציאני מול וטהאר אל קרמאן איש העסקים הערבי המצליח,.
ההיסטוריה של חיפה מדהימה מימי המשנה שלא העלו לתורה את בני חיפה מאחר והיו מגמגמים לפי מסכת ברכות, בתקופה ההלניסטית יוונית הייתה עיר חשובה בתקופה החשמונאית של אלכסנדר ינאי ושקמונה הייתה לעיר של אמידים עם המון פסיפסים, בימי הביניים חיפה היתה לעיר נמל קטנה לצד עכו הגדולה ובטח נמל צור בלבנון,במאה התשיעית הפאטימית הייתה לעיר מסחר וצומת בין מצריים בדרום ללבנון וסוריה עד תורכיה.
אנשי חיפה עסקו בגידול החילזון והפקת הארגמן שערכו היה רב,חיפה הייתה לעיר סנהדרין וישבו בה חכמים או חכמינו שבאו לתקופה קצרה להסמיך רבנים להמשך הדורות לתקופה ועזבו.
הצלבנים כובשים את חיפה בקיץ 1100 שנה אחרי הגעת לארץ הקודש וטנקרד שליט הגליל כובש את חיפה יחד עם "הקומונה הוונציאנית" מהים), חיפה הצלבנית הייתה גדולה יותר וחשובה, "סניורה" בפני עצמה "וטירת כייפא" הוא הנמל דרכו ייצאו את סחורות החקלאות של הגליל ועמק הירדן וגם קבלו מאירופה.
תחילתה של חיפה המודרנית בתקופת דהאר אל עומאר כובש את חיפה בשנת 1761 לאחר ששנים רבות הייתה טבריה בירת הגליל ובירת ממלכת דבר אל עומאר.
כינויה של חיפה היה "מלטה הקטנה" בשל השודדים שהתקבלו בה, אכלו ושתו וקבלו עזרה מאנשי חיפה, דהר אל עומאר רצה לקבל את חיפה מהעותמאנים והכוונה שיעשה סדר נגד שודדי הים המלטזים(ולמעשה שיתף איתם פעולה לפני) וחיפה הפכה לעירו
של דהר אל עומאר-עיר עם עוצמה.
נפוליאון כובש את יפו ונמשיך לחיפה בדרך לעכו, אנשי חיפה פותחים את שערי חיפה ומאכילים את צבא נפוליאון ואף מנזר סטלה מאריס נתפס על ידי נפוליאון והפכו לבית חולים וחלק מחייליו שלא שרד נקבר בשטח הפתוח של המנזר והכנסיה בטלה מאריס.
אין אפשרות לסייר ממש בחיפה העתיקה בתקופה ההלניסטית רומית או צלבנית כמו בעכו מאחר והרוב נהרס ואם לאו בנו על בסיס חיפה של פעם את חיפה העכשווית במאה חמישים שנים האחרונות והעיר התחתית הערבית לא כל כך ישנה כפי שאומרים , חיפה הערבית של לפני הקמת המדינה וחיפה שלאחר הקמת מדינת ישראל וכיום רוב השטח "קרית הממשלה".
חיפה של הכיבוש המצרי של מוחמד עלי ובנו החורג איברהים פאשה בשנת 1831 היה שלטון סובלני ורבים עברו מהכרמל לחיפה והיו קונסולים רבים ואפילו הרוסים משקיעים בבניית מזח למען העלאת הצליינים הרוסים הרבים.
התיישבות הטמפלרית גרמנית משנת 1868 והייתה גורם חשוב בהתפתחות חיפה, הטמפלרים הביאו את הקדמה לחיפה והקימו את המפעל הראשון בישראל "מפעל שמן", הטמפלרים פתחו את הבניה והאדריכלות, מלונאות, תעשיית היין ועוד.
הקיסר וילהלם השני ואשתו אוגוסטה ויקטוריה עגנו בחיפה והכירו את הכרמל עד שהמשיכו לירושלים והרצל חוזה המדינה נפגש עימו בפרובסט ברחוב הנביאים בירושלים וכידוע לנו התוצאות לא היו מהממות למרות הקשר הטוב בין עבדול חמיד השני לוילהלם השני הגרמני.
חיפה תהיה חשובה לעותמאנים התורכים במיוחד לאחר סלילת הרכבת מחיפה לדרעא היא "רכבת העמק" או "הרכבת החיג'אזית" וכך חיפה חיברה יבשות וימים דרך הנמל הבסיסי או מעגנה טובה עד שיגיעו הבריטים ויבנו את "נמל חיפה" על ידי פאלמר וחיפה תהיה מרכז לוגיסטי ימי צומת יהדות עם הרכבת למצרים בדרום, לעיראק במזרח ולתורכיה לאירופה בצפון וכן רישות כבישים יבשתי לכל חבלי הארץ.
בסוף מלחמת העולם הראשונה התרחש קרב הפרשים האחרון אי פעם היה בחיפה עת הגיעו הפרשים ההודיים וסיירת פרשים בריטית ומעלה חיפה צומת חשוב המחברת את הצבא הבריטי הגדול ממצרים לחיפה ומחיפה לתורכיה ועיראק ומעלה יעבדו ביתר שאת על הקמת "נמל חיפה".
הבריטים פעלו במהרה להקמת קו הנפט מכרכוכ לחיפה ותחילתו בנפט גולמי ונמשך באוניות לבתי זיקוק בסביבה ולאחר עוד עשור יכלו לזקק בחיפה והקמת "בתי הזיקוק", באמצע שנות העשרים הקימו את מפעל "נשר" ליצור מלט(רוב ההון והפעילות יהודית להבדיל מבתי הזיקוק או נמל חיפה שנכון היה בריטי והעובדים היו משולבים בערבים ויהודים) ובידואים שבאו לעבוד.
חיפה בתקופת המנדט הבריטי התפתחה דמוגרפית עסקית אדריכלית ומפעלים גדולים שהוקמו מסביב לנמל חיפה.
סיום המנדט הבריטי ב-15.5.1948 , טקס הורדת הדגל ועזיבת נמל חיפה הייתה חלקית ורק ב30/6/1948 הצבא הבריטי משלים את עזיבתו, אין ספק שלושים שנות שלטון מטביעים את חותמם על חיפה וארץ ישראל בכלל, עולם המשפט בחלקו בריטי, התיבה האדומה של הדואר ועוד.
סיפורה של משפחת קרמאן בחיפה, הקמת חוות קראמאן, סיפור התפתחותו של מוחמד טאהר קרמאן, הקמת בית חרושת לסיגריות "קראמאן דיקוסלטי", שיתוף פעולה ובניה של האדריכל משה גרסטל מול משפחת קרמאן האב והבן.
סיגנון הבהואוס של חיפה– עם עליית הנאצים לשלטון באירופה, רבים מהיהודים שעלו הגיעו גם לחיפה ונניכר היה בעבודתם את מה שלמדו בגרמניה, הסיגנון הבינלאומי(הבוהואס) נראה היטב בהדר ושכונת הרצליה, במעלה הכרמל והשכונת "בת גלים", ריכארדקאופמן מתכן את "הדר" ואילו זאב רכטר, דב כרמי ומשה גרסטל מבחני חיפה והיו אדריכלים נוספים כמו- מוניו גיטאי ואלכסנדרברוואלד מתכנן הטכניון הישן בשכונת הדר החיפאית, יש לציין את האדריכל יוסףקלארווין שהוזמנו "שכונת הדר" התפתחה מזרחה והאדריכל אדולף רדינג.
קליפורדהולידיי הבריטי שתכנן ובנה בירושלים מתכנן מרכז מסחרי בשכונת בת גלים לחוף ימה של חיפה.
להזמנת סיורים בחיפה לקבוצות ימי הולדת ומקומות עבודה 0522686908
יום גיבוש כיף וטיול בשכונות חיפה האחוזה והרצליה, סיור בלב הכרמל, טיול מודרך בואדי ניסנאס וואדי סאליב בעיר התחתית של חיפה, סיור במושבה הגרמנית וטיול בשכונות בת גלים ועין הים, בקרית אליעזר וקרית אליהו, טיולים בהדר ושכונת "הרצליה".