"סיורים מודרכים בנווה צדק ממתחם התחנה ועד לרחוב שלוש".
"מדריך סיורים טיולים ומורה דרך בנווה צדק ונווה שלום בין רחוב זרח ברנט לרחוב פינס ועד לפארק המסילה בפלורנטין".
מהיכן הגיע השם "אחוזות חוף"? איך קשור מבצע אטלס להוגו וילאנד? איך ניתן לבלות במתחם התחנה? למה רחוב זרח ברנט פוגש אותנו מייד בתחילתה של נווה צדק? מהי שכונת חצר והיכן יש בנווה צדק?, שם של רחוב בנווה צדק המסמל סולידריות יהודית בינלאומית? מיהי סוזן דלאל? מה שמו השני של בית הספר לבנות? היכן הייתה האוטונומיה הרוסית? מי הייתה המייסדת של בית הספר לבנות? מי החליפה בבית הספר לבנות את שפת הלימוד מצרפתית לעברית? מי הקים את בית הספר למורים לוינסקי בנווה צדק? למי היו שייכות אדמות נווה צדק? מי יזם את הקמת נווה צדק? היכן הוקם בית ספר תחכמוני בתחילתו? מהיכן עלה הרב שלוש לארץ הקודש? איזה מפעל היה לשלושים? מי היה האיש שבזכותו קנו את אדמות נווה צדק?
טיולים מודרכים בדרום תל אביב ויפו בעקבות היציאה מהחומות של יפו והקמת שכונות חדשות אסתטיות והתפתחות המרחב הצפוני של יפו ועד הקמת אחוזת בית ותל אביב.
"נספר את סיפורה של הרכבת" שהחלה בהסעת נוסעים משנת 1892 לירושלים ממתחם וילאנד ועד לעמק רפאים בירושלים דרך בית צפאפא. הניסיונות והכשלונות עד הקמת פסי הרכבת, סיפורו של האיש שדחף את הפרוייקט יוסף נבון, שיתוף הפעולה עם המהנדס ג'ורג' פרנג'יה, 4.5 שעות של נסיעה ברכבת ועדיפה על גמל או סוס(ושודדים בדרך), הרכבת עד 1948 ואחרי, הרכבת של ימינו ועד הרכבת הקלה שעוצרת בתחנת אליפלט.
ממש מעבר לבית גרה "משפחת וילאנד הטמפלרית" שהקים ממש פה מפעל לאריחים, רעפים ומוצרי בטון, במתחם וילאנד יש מחסנים, "בית חרושת וילאנד למלט", בית וילאנד הפרטי הגדול והמפואר, חנויות ועוד- לקתרין והוגו וילאנד היו תשעה ילדים.
"סיור עומק במרכז סוזן דלאל בין בית הספר לבנים ובית הספר לבנות(אליאנס לשעבר)", הדרכה מול אריחי הקיר של דוד טרטקובר, נכיר את באר המים של נווה צדק ואת הפרדס(הביארה), סיור לאורך רחוב שלוש מסמטת שלוש, גשר שלוש, בית הכנסת שלוש, בית שלוש, מפעל האריחים של שלוש, חורשת שלוש, חנות שלוש שלושים ועוד.
"סיור לאורך רחוב רוקח" – נכיר סגנונות שונים של בניה מקומית של פעם ושל היום, "בית שמעון רוקח" אודות האיש והאגדה וסיפורי אהבה במשפחת רוקח, "בית אבולעפיה" של רבקה ושלמה אבולעפיה המוכתאר של נווה צדק שכונה "המוכתר סלים" שהיה גם מורה לערבית וצרפתית ודמות מרתקת בפני עצמו, "בית הסופרים" של נווה צדק בעקבות דבורה בארון ובעלה יוסף אהרונוביץ' יושב ראש הפועל הצעיר וסיפורו של יוסף חיים ברנר.
"סיור ברחוב אמזלג ובתיו היפים וסיפורו של סגן הקונסול הבריטי חיים אמזלג".
"תאומי שלוש ברחוב פינס מול ראינוע וקולנוע עדן"- שני הבתים הוקמו עבור הנכדים של אהרון שלוש- מרקו ומשה שלוש, למשפחת שלוש יש הכל תחת קורת גג אחת אדריכלים ומתכננים, בית חרושת ליצור מוצרי בניה, חברת בניה בהגדרה(בנו את גימנסיה הרצליה וחצי מבתי אחוזת בית), הבתים תאומים עם שינויים קלים לחדי עין ברחוב פינס פינת לילנבלום 1 יפו תל אביב.משה אברבנאל ומשה ויסר ממייסדי אחוזת בית תל אביב קיבלו זיכיון להקמת הראינוע הראשון של תל אביב בשנת 1913 בין נווה צדק לאחוזת בית, עקיבא אריה וייס בונה את ראינוע עדן, שמחה בן ציון מנהל בית ספר לבנות היום בסוזן דלל נותן את השם ראינוע עדן שהופך לקולנוע עדן, הקולנוע הראשון של תל אביב
"אתרי רחוב שבזי בנווה צדק עד מחנה יוסף" – בין כרם התימנים למרכז סוזן דלל על בסיס שכונות מחנה יהודה ומחנה יוסף הקיו את שכונת שבזי התימנית ומה שנותר היום יותר רחוב שבזי החוצה את נווה צדק מרחוב אחד העם ואחוזת בית בזמנו למתחם התחנה בחלק הדרומי וברחוב שבזי חנויות איכות, בוטיקי מעצבים, בתי קפה, חנויות וגלריות מקסימות ואף "גלידה אניטה"(מה הקשר בין גלידה גולדה לאניטה?) בקרבת מקום.