סיור סופרים משוררים מייסדים ורבנים בירושלים.
שוק מחנה יהודה בירושלים הוא מקום שוקק חיים, עשיר בסיפורים ובדמויות מרתקות, הן מהעבר והן מההווה. הנה כמה מהן:
דמויות אייקוניות מהשוק:
* משפחת בנאי: משפחת בנאי המפורסמת, שרבים מצאצאיה הפכו לאמנים מובילים בתחומי התיאטרון, השירה והקולנוע, גדלה ממש בתוך השוק. אבי המשפחה, אליהו יעקב בנאי, ובנו מאיר אליהו, היו בין רוכשי החנויות הראשונים בשוק, וביתם היה ממוקם מעל חנות ירקות. הזמר אהוד בנאי אף כתב את השיר "מחנה יהודה" בהשראת ילדותו בשוק.
* עוזי אלי (האתרוג'מן): דמות צבעונית ומוכרת מאוד בשוק, המכונה גם "האתרוג'מן" או "איש המיצים". עוזי אלי מכין מיצים טבעיים וסחוטים במקום, תוך שימוש בעשבי תיבול ותבלינים שונים, ומוכר גם כמרפא עממי. הוא ידוע באישיותו הייחודית ובסיפוריו.
* משפחת מזרחי: משפחה ותיקה בשוק. שלמה מזרחי, למשל, הוא בעל חנות ירקות, ואביו אליהו, גם הוא בעל חנות בעבר, ממשיך את המסורת המשפחתית. יוסף מזרחי, בעל חנות פיצוחים, הוא בנו של "צ'אקו" המנוח, שזכה לכינויו בזכות חיבתו לצחוק ותרומתו הצנועה לעניים.
* משפחת צדקיהו: אחד מהוותיקים ביותר בשוק. סב המשפחה, יצחק צדקיהו, עלה מכורדיסטן ב-1938 והקים חנות פירות בשוק. כיום, ירון ובועז צדקיהו, נכדיו, ממשיכים את המסורת ומהווים סמל ליכולת ההתאוששות והצמיחה של השוק.
* עזרא שרפלר (מייסד מסעדת "עזורה"): דמות מיתולוגית בשוק, שהקים את מסעדת "עזורה" המפורסמת בשוק בתחילת שנות ה-50 של המאה הקודמת. המסעדה הפכה למוסד קולינרי ירושלמי ידוע, ובניו ממשיכים את מורשתו.
* ציון (מאפיית חבה): בעל סניף מאפיית "חבה" בשוק, שנחשב לדמות מוכרת בקרב המקומיים. למרות גילו המתקדם, הוא מנהל את המאפייה מזה עשרות שנים וידוע ביצירתיות שלו.
* רחמים (ירקות): בעל דוכן ירקות צנוע, אך נחשב לאחד הסוחרים היצירתיים בשוק, הפועל בדרכו הייחודית מזה עשרות שנים.
אמנות רחוב ודמויות עבר:
מעבר לסוחרים עצמם, שוק מחנה יהודה התעשר בשנים האחרונות גם באמנות רחוב המציגה דמויות ירושלמיות וישראליות בולטות, על גבי תריסי החנויות. האמן סולומון סוזה, יחד עם חברו ברל האן שיזם את הפרויקט, יצר ציורי גרפיטי מרהיבים של דמויות כמו:רבנים, אנשים ונופים.